religia ....noastra a tuturor


Omul simte nevoia sa se increada in ceva....sa spere ca, daca el nu poate, cineva, undeva, il va sprijini.
Ce nu era in puterea mintii omului, ce el nu intelegea, ce nu putea sa-si explice, punea pe seama zeilor. Zeul Tunetului, al Fulgerului, Zeul Marii, Zeul Vinului, al Razboaielor, etc.etc. Mii de zei. Pe masura ce am inceput sa ne explicam anumite chestii....zeii au inceput sa dispara. In prezent se crede intr-un singur zeu, fie el Buddha, Dumnezeu sau Allah.

Religia a avut un rol foarte important in societate. A oprit avansarea stiintei pe motive de erezie, a inscaunat si a dat jos imparati, a aclamat si a hulit pe cine i-a placut. Sa nu uitam ca in fruntea tuturor acestora erau tot oamani....oameni cu interese politice,sociale, banesti, etc., ce uitau de multe ori care era menirea lor initiala.

Religia crestina condamna alcoolemia. Dar stiai ca berea a fost inventata int-o chilie calugareasca? Stii ca cea mai scumpa bere sau sampanie este fabricata intr-o manastire de calugari?

Traditia crestineasca impune anumite restrictii. Barbatul sa paseasca inainte in lacasul sfant, femeia sa aiba capul acoperit cu basma iar barbatul sa-si descopere capul; se considera ca dupa o nastere , femeia este murdara sau pacatoasa...caci e necesar ca preotul sa-i faca o slujba, altfel nu are ce cauta in Biserica....si cate si mai cate inventii idioate. Ce ma amuza pe mine si mai mult este ca, discutand cu ELE...care sunt oarecum neavantajate si puse in lumina proasta...zic sincer ca le place asa..si se prefac foarte evlavioase. Da' bine fetelor....sa nu va mai plangeti atunci ca nu vi se face dreptate!

ELE nu stiu ca toate aceste "traditii" sunt rezultate ale mediului istorico-social din vremuri de demult...vremuri in care o femeie fara basma pe cap era considerata usuratica, vremuri in care domnea patriarhatul si femeia era un fel de masina de facut copii si avut grija de casa, nu avea drepturi de niciun fel,nu vota, nu stia sa citeasca, nu avea voie sa se scoleasca, etc. Toate "traditiile" astea nu le-a scris Dumnezeu...fiti linistie fetelor...ci niste domni..smecheri si obisnuiti cu legile societale de atunci. Asta e adevarul....cine nu crede , sa mearga si sa citeasca, da?

Comentarii

Anonim a spus…
la egipteni nu cred că era aşa iar restul era ca acum, cel puţin eu nu văd multe diferenţe între trecut şi prezent.
razboaiele sunt de când au existat mai multe persoane în acelaşi loc, pe urmă oricât am fi noi de şmecheri, atei, adventişti si câte şi mai câte tot ai nevoie să crezi în cineva\ceva, ştii ca exista o forţă care face ca lucrurile să se învârte.
pe urmă pun pariu că nu sunt singurul care mă ţin de vorbă ore întregi, şi pe urmă eu nu am auzit femei in istorie care să se plangă ca nu aveau voie să facă şcoală si altele (Ioana D'arc e un exemplu puternic, ea nu a fost susţinută de rege pentru că venea din ţărani şi nu că era femeie).

nu zic că nu există discriminări, oameni misogini şi altele, dar astea au fost de când lumea şi pământul, trebuie doar să nu îţi mai pui atâtea întrebări "de ce", să ştii că există şi cum anume.


dar mai presus de asta, pe cine încerc eu să mint aici, pe tine sau pe mine însumi?

poate mai vinzi vreun vis ceva, că tare vreau să visez, cel puţin de când am început serviciul de nevoie dorm, pe când înainte dormeam pentru a visa.

anonim p
Victoria Baltag a spus…
Draga ANONIM: Te rog sa fiii un pic mai atent la cele spuse de mine si s amergi cu istoria putin mai inaintea IOanei D'arc....daca o sa faci asta, o sa vezi ca femeile nu aveu voie sa voteze, sa mearga la scoala(femeile nobile se scoleau acasa...apoi dupa mult timp s-au facut scoli de fete...unde mergeau doar cele din familii alease..restul femeilor avand dreprui dupa mmult muuult timp). Cine sa se planga mai? Tu esti dus rau de tot....pai daca nu aveu voie sa faca nimic..decat copii si sa aiba grija de casa...cine crezi tu ca le dadea voie sa indrazneasca a comneta? Pai si-o luau in freza repede mai nene...plus ca pe atunci nu existau ziare sau ale chestii...si aca ar fi existat...le citeau tot barbatii ca femeile nu stiau sa citeasca. Cat despre Biserica...tu nu ai auzit de cruciade?NU stiai ca apropae fiecare razboi a pornit de la o nintelegere religioasa?
Cum sa zici..ca nu e nicio schimbare mai? mai crede cineva acum in zei? a?Poate doar arborigenii in Australia..sau alte natii de genu'...:P
Anonim a spus…
dacă tot spui de istorie, cruciadele au fost râzboaie de interes religios, biserica creştină dorea să (hai ca mam plictisit de diacritice si o sa scriu rpd ca am treaba) isi mareasca influenta in egipt si ierusalim, si spuneau ca e pentru razboiul sfant si pe deasupra se si platea ceea ce le oferea taranilor sa isi cumpere libertatea.


pe urma am zit ca femeile de atunci nu se plangeau ca erau tratate ca ultimele fiinte, (ceea ce nu cred, logic daca stai un pic sa te gandesti, muschi versus frumusete, unu merge la munca iar celalalt acasa la copii) vreau sa spun ca ele nu erau puse sa isi nege instinctele materne sau nu aveau voie sa fie frumoase, si pe deasupra era vorba ca pe atunci nu aveai nevoie de scoala ca sa fii taran in sat. hai sa ne intoarcem si mai mult, era tot aceasi chestie, tarani, osteni, boieri, imparati, mai tarziu au fost regii, si pe urma presedintii.

ca sa spun si mai mult, pe atunci lucrurile erau simple, de ce sa ii dai cuiva ceva ce nu are nevoie.


pe urma razboaiele au pornit din ambitie si nu din cauze religioase, razboiul rece a fost clar din cauza economica a petrolului. (dar e recent si ambitia este ca cineva a vrut sa aibe petrol ca sa domine economia) razboiul de "100 ani", razboiul celor 2 roze, toate au fost din ambitie si vor fi din ambitie.

iar partea cu zeii, pai dumnezeu are acelasi caracteristici cu ale zeilor care erau in trecut, atata timp cat crezi intr-o persoana cu puteri super naturale, clar crezi intr-un zeu.

prin definitie dumnezeu si alah sunt considerati zei.




nu inteleg de unde atata frustare pe tine cu femeia fiind suprimata de societate.

inca ceva la arabi femeia daca isi inseala barbatul, ea poate ucisa chiar de alti barbati pentru gestul facut, ea trebuie sa poarte val si multe altele, doar cu toate astea nu am auzit nici o araboaica care sa fi ramas cu sechele din cauza asta sau sa se planga, si ei traiesc la fel de normal ca tine si ca mine, consuma pentru a trai.

astept un raspuns cat mai curand
Anonim a spus…
eu cred ca trebuie sa stea la cratita !
iar barbatul cu o bere in mana in fata tv si femeia sa faca de mancare.
si, sa nu voteze decat ce vrea barbatul.
si, sa faca liniste daca spala la masina sa nu deranjeze barbatul din somn.
si, sa stea la cratita. a, stai ca asta am mai zis-o.
de fapt sa doarma in bucatarie...

acuma, serios...stii dc exista barbati care afirma toate stupizeniile scrise de mine mai sus ?
simplu, pt ca exista suficient de multe femei care nu sunt mai prejos de ei.
misoginismul nu e decat un fel de a-l constrange pe celalalt sa fie la fel, ocazie cu care s-au nascut "feministele".

asta, daca nu stiai, care este sinonimul feminin pt "misogin" !

in general gandurile tale dezvolta subiecte interesante, doar ca nu ai suficienta obiectivitate incat sa te pui si-n locul barbatului, in unele situatii. gandesti prea subiectiv si, lasi pe cel ce te urmareste , sa creada ca ai fi o feminista.
e foarte posibil ca eu sa ma insel, ceea ce nu-i va impiedica pe altii care te citesc frecvent, sa vina si sa aduca contra-argumente la cele spuse de mine !
asta, daca eu ma insel !

sper ca ai suficiente intelepciune sa nu stergi comentariul meu, altfel, te vei discredita in fata cititorilor tai.
sunt convins ca poti accepta si opinii contrare, fapt pt care, iti doresc succes !

te pup, piticule !
:-*
Victoria Baltag a spus…
ANONIM: vad ca stiii ceva istorie..in mare parte asa este...insa nu pot fi de acord cu tine la capitolul...in care ziceai ca feleile arabe nu sufera din cauza politicii religiei lor si din cauza subjugarii batbatilor...cat despre..osteni, tarani, si asa mai departe...iar nu ai dreptate...aia...fii sigur ca daca aveau dreptul la cultura...societatea de azi era cu totul alta...si, sa nu uiti...noi femeile, din cauza politicii voastre..trebuie sa recuperam o mie de ani de cultura..timp in care nu am avut voie sa invatam sa citim, sa scriem, si altele...t3e mai intrebi de ce naiba femeile nu au decat cateva premii NOBEL...uite de ce...
Victoria Baltag a spus…
Pt. Printul care cica e calare pe un cal...si alb pe deasupra( hahha)...honey.....femininul de la MISOGIN este MISANDRA si nici decum feminista, ok? Te pup si eu , uriasule:P
Anonim a spus…
in primul rand femeile nu au premii nobel pentru ca nu le pasioneaza asa de mult sa faca lucruri asa marete, am cunoscut cateva fete care aveau visuri mari, precum sa fie cel mai renumit medic din bucuresti, sau sa plece din tara si sa faca bani multi, asta pana cand au cunoscut un baiat si au spus ca acum sunt la nivelul urmator (iubirea), nu mai au nevoie de faima si bani.

si ca tot ai adus vorba de noi, =))) aici banuiesc ca nu stii tu istorie.

esti constienta ca ce ai scris "noi femeile, din cauza politicii voastre.." adica ne incriminezi pe noi barbatii, care in prezent mai mult de 50% din pop tarii nu a avut parte de scolarizare, si asta ii include si pe barbati si pe femei.

in trecut doar boierii aveau parte de scolarizare, asa ca nu inteleg de ce noi barbatii suntem de vina pentru ca nu am vrut noi sa aveti parte de cultura, parca vad in 1800 scria pe usa bibliotecii, intersiz femeilor si fetitelor,
in primul trebuie sa te gandesti si la necesitatile de atunci, trebuia sa stii sa manuiesti un topor, sa sapi pamantul, sa aduni recolta, sa ingrijesti animalele, sa vanezi, sa tai lemne, mai pune tu alte necesitati, si astea fiind zise ca femeie puteai decat sa aduni recolta sa ai grija de copii si sa ingrijesti si animalele. Lucruri care parintele iti zicea ca nu iti trebuie scoala deoarece pentru asa ceva, te invat eu.
si ziarul era decat in oras.


si cum imi spunea proful, ca barbat e nasol ca daca esti un ratat o sa ramai un ratat, pe cand ca femeie daca nu reusesti te mariti si nu mai esti ratata.

daca tot crezi ca ai dreptate da si mie niste surse de unde sa ma informez mai bine

si inca una, sa stii ca violenta impotriva femeii, poate fi excitanta pentru ambele sexe, asa ca erau momente mai dese cand femeia nu se plangea.
Anonim a spus…
si am cautat cuvantul misandra, zice ca e boala care exprima repulsie fata de barbati.
pe cand misognismul nu e o boala, oricum fie
Victoria Baltag a spus…
Anonim:feminista nu insemana ca ai ceva cu barbatii, insemana ca iti aperi dreptuurile de femeie...pe cand misandra inseamanca pur si simplu nu suporti barbatii.,la fel cum misoginismul manifeta repulsie fata de femei...SI DA, FEMEILE nu aveau voie sa invete sa scrie sau sa citeasca.De ce esti incaptanat ca un catar si nu vrei sa accepti asta?NU scria pe usa bibliotecilor( daca erau) insa..daca ar fi venitt vreouna, nu era primita...istoria asta frate te omoara. Ma faci sa rad...cu fetele tale care s-au inamorat si nu mai doreau sa salveze lumea. HAHA..NU are nicio legatura cu ce am zis eu. Adica tu ne faci incompetente cand iubim? Masoara-ti cuvintele young boy.
Anonim a spus…
s-ar putea sa insinuez ceea ce ai spus fara sa vreau.

dar serios acum, eu ziceam ca si barbatii si femeile nu au avut parte de educatie in romania, si tu imi spui ca doar voi femeile nu ati fost lasate sa cititii, si sa fiu al dracu cand ies pe strada si mai intalnesc cate o fata din aia proasta, dar asa de proasta incat cand deschide gura ti se face rau si te ia cu dureri de cap.

ce vrei sa spui ca ea nu a avut acces la educatie.

eu tot cred ce am zis, atata timp cat nu te obliga careva sa mergi la scoala de ai facea?

barbatii sunt mai ambitiosi, pun mai multa pasiune cand fac ceva, o femeie merge la sala sa nu se ingrase, un barbat merge la sala sa isi mareasca masa musculara.

o femeie vrea sa construiasca o casa ca sa aibe unde sa doarma, un barbat vrea o casa mai mare ca a lu vecinul.

mie mi se pare foarte normal ce a existat in trecut, dar tot nu inteleg de ce spui ca nu ati avut parte de educatie, pe cand nici barbatii nu au avut parte.

e ca in ziua de azi, un angajator investe in educatia angajatului doar daca crede in el, nu doar pentru ca lucreaza pentru el.

si pe deasupra, hai sa elaborez si mai mult, 2 parinti, 4 copii, o casa.
familia aduna recolta de porumb, din care vinde mai mult de jumatate.
dintre cei 2 parinti unul trebuie sa mearga la vanda jumatate de recolta. te las pe tine sa alegi cine va merge si cine va ramane acasa. ca parca in ziua de azi ar fi diferit...
Victoria Baltag a spus…
Anonim: se duce sa vanda porumb...cine e mai priceput in ale vanzarii...:P
NU ai fost atent la ce am scris ....ma refeream la faptul ca acum cate4va sute bune de ani...femeia nu avea acces la invatzatura..nu stiu de ce intalnesti tu fete proaste.....probabil le atragi cu ceva , mai stii? :)
Legat de ce ai zis tu ..totul tine de deprindere si de fapt social...ca asa "se obisnuieste" sa faca barbatula asta si femeia ailalta...pura sociologie..nimic mai mut, te asigur. Bine, o femeie desteapta nu ar cere ever egalitate ci COMPLEMENTARITATE.
Anonim a spus…
eu ma refer la faptul, ca tu spui ca fetele nu aveau acces la invatatura...
dar baietii aveau?????
Anonim a spus…
Da, ei aveau....daca aveau si bani..legea le permitea, pe cand femeilor NU

Postări populare de pe acest blog

Despre femei si barbati(1)

Despre femei si barbati(2)

vine sfarsitul