Despre adaptare si progres




Multumim lui Marian Popa pentru desene. E f dulce cu blogul meu:)

Am mai spus in repetate randuri ca orgoliul e unealta oamenilor prosti. Nu acelasi lucru este si cand vorbim despre demnitate. Doua trasaturi de caracter total opuse din punctul meu de vedere.

In general oamenii sunt diferiti si in general suntem atrasi de oameni diferiti fata de noi. De ce?
Simplu,ne plictisim la un moment dat langa o persoana identica cu noi. NU-i asa?
Adica...da. Tu esti romantic, vrei o fata sensibila, ca sa te inteleaga.
O fata romantica sufera daca iubitul ei e ca din topor...nu simte si nu vrea sa simta ca si ea. El e rece si pragmatic, ea e visatoare...doreste plimbari sub clar de luna,lumanari parfumate , flori si ciocolata:) Si tu, baiat realist nu simti sa vrei sa faci asa ceva. Boon. Tu vrei ca fata se se adapteze persoanei tale si comportamentului tau.

Progres inseamana inaintare spre pozitiv. Si te intrebi: E oare pozitiv sa ma adaptez mediului sau de viata? Sau e mai pozitiv sa se adapteze el mediului meu? Pai sa vedem...cum e mediul meu si cum e mediul lui. Care e cel mai bun mediu din astea doua? Care duce la progres? Ideal este sa nu tragi pe unul dupa tine ci sa fii cu cineva cu care poti sa mergi inainte....sa mergi si tu..sa mearga si el....asta e progresul, nu-i asa?

Si totusi....oamenii cauta persoane opuse. Tu esti inteligent, ea e o mediocra. Tu esti un creator, ea este o materialista. Tu ai teluri inalte, vise, planuri de viitor, ea e prietena realizarilor de scurta durata. Tu ai idealuri, ea nu are nimic. Ea asteapta sa o tragi tu din urma. Si cu toate astea, tot tu sa te adaptezi la mediul ei. Da, ea vrea asta. Si e si orgolioasa...simte ca nu poate ceda. Ca la drept vorbind, numai inteleptii au puterea de a ceda. Corect?

Tu esti un aristocrat...ea e o fata de cartier. Fara educatie, fara AUTOEDUCATIE. Fara maniere. Si nici nu vrea altceva, ca are orgoliu...Vorbele-i sunt ascutite si de multe ori te raneste. Si ea nici nu-si da seama.
Tu aspiri la perfectiune...ea vrea sa o accepti asa cum este. Ca ea nu vrea sa se schimbe deloc. Pai daca o iubesti frate, ia-o asa cum este....si vino in intampinarea-i cu o manea data la maxim. Ca ei asa ii place. Si tu,daca o iubesti, nu vrei sa o schimbi.

Progres...adaptare si progres...
Adaptarea ce duce la progres e un lucru bun de urmat. Adaptarea care te face sa suferi...sa te injosesti...sa te chinuiesti intr-una, sa tot tragi dupa tine pe o persoana cu "orgoliu"....asta nu e bine. Te autodistrugi..mai devreme sau mai tarziu.

Daca iti raspunzi la intrebarile astea....usor iti este apoi.

Sanatate si pofta de viata la toata lumea!

Comentarii

Anonim a spus…
Da, intr-adevar opusele se atrag, dar adaptarea nu duce la progres ci la supravietuire :). Cel putin asa s-a intamplat in cazul meu. Progresul a fost decis mental, adaptarea tine de instinct...

Thomas
Anonim a spus…
Interesant punct de vedere. Este inspirat dintr-o poveste reala sau pur si simplu vine de la tine?
De ce ai tinut ca fata sa apara in aceasta ipoztaza?
Victoria Baltag a spus…
Thomas: ei....Alex, nu stiu eu la ce te-ai referit tu aici, ca daca te-ai gandit cumva la domeniul profesional...s-ar putea sa ai dreptate si sa fi patzit si eu la fel. Aici insa e vorba de sentimentalism, de progres in dragoste, ca sa zic asa...
Victoria Baltag a spus…
Anonim: Multumesc pentru apreciari:) Este inspirat dintr-o poveste reala, nu uita CA E BLOGUL MEU DE SUFLET...aici scriu de multe ori ce gandesc..sau ce as vrea sa gandesc:P
Am tinut ca fata sa apara in ACEASTA ipostaza deoarece cunosc un asemena caz....
Plus de asta, cand scriam, ma gadeam de fapt la un baiat...dar nu am vrut sa jignesc asa pe fatza...si am pus o fata in loc. Acum intelegi?
Cool-Boy a spus…
Mai esti dura....Deci as putea sa iau povestea si in situatia inversa.
Victoria Baltag a spus…
Cool-Boy:hmm....nu sunt chiar asa de dura mai:)
Anonim a spus…
cand mai postezi ceva nou?
ceva din acela din inima care unge la suflet
Cool-Boy a spus…
Bine mai, nu esti dura. Nu m-am gandit ca povestea e inversa. Putea sa fie cum ai zis tu, un caz pe care-l cunosti si sa fie real asa cum l-ai relatat.
Victoria Baltag a spus…
Anonim: deocamdata cica invat pentru TOEFL si sunt cica stresata si nu mai postez nimic pana pe 15 februarie:)
Dar o sa reiau...scriitura "din inima care unge la suflet" cum ai zis tu:P. Acum trebuie sa ma intelegi si tu,.....
Victoria Baltag a spus…
Cool_boy: mda.....putea sa fie....
Adevarul e numai si numai la mine:) in cazul asta:P

Postări populare de pe acest blog

Despre femei si barbati(1)

Despre femei si barbati(2)

vine sfarsitul