Raspunsul organizatorilor la scrisoarea noastra deschisa

OLIMPIADELE COMUNICARII

Ne raspunde Dragos Dehelean, presendinte al organiztiei ETHOS, organizator al Olimpiadelor Comunicarii:


"1. Legea la Olimpiadele Comunicarii este regulamentul de participare, pe care l-au semnat in mod expres toti participantii.

Acesta prevede printre altele:
Art.9. Participantii au urmatoarele obligatii:

a) sa respecte Regulamentul de participare, deciziile oficiale ale Juriului si ale organizatorilor;

b) sa nu conteste in nicio situatie deciziile Juriului. De asemenea, sa isi asume intelegerea faptului ca principalele garantii pentru corectitudinea jurizarii sunt pe de o parte metodologia de jurizare, iar pe de alta parte numarul, reprezentativitatea si buna reputatie a membrilor Juriului. Participantii pot cantari aceste elemente inainte de inscriere, insa odata cu acceptarea Regulamentului se obliga sa renunte la dreptul lor de a contesta calitatea deciziilor Juriului.

c) sa nu angajeze public numele organizatorilor, al Juriului sau al Partenerilor Olimpiadelor Comunicarii in contexte defaimatoare pentru imaginea acestora;
...

Art.32. Nu se accepta contestatii la rezultatele prezentarilor. Singura forma oficiala de feedback pe care o vor oferi organizatorii referitor la prestatia unei echipe consta in comunicarea prin corespondenta privata a notelor medii obtinute la fiecare criteriu de jurizare.

Art.33. Organizatorii nu sunt obligati si nu vor publica un clasament complet al echipelor finaliste, cu sau fara notele obtinute.

2. Toate cele trei pozitii de pe podium au fost aprobate de Juriu cu o majoritate de 2/3. Metodologia de Jurizare este explicata in detaliu in aceasta pagina.

========================================================

Bun, si acum trec de caracterul formal. Din punctul meu de vedere, v-am re-amintit care e "Legea". Iar legea spune ca nu se poate face absolut nimic pentru a modifica decizia Juriului.

Ceea va sugerez eu, la modul informal, sa faceti, sunt urmatoarele lucruri:

1. Sa purtati o dezbatere publica serioasa, dar care sa nu contrazica regulamentul pe care l-ati semnat, despre performanta celor trei echipe castigatoare. O puteti pune sub forma unui feed-back. Daca el este argumentat corect, atunci noi il vom lua in considerare si vom incerca sa corectam cat ne sta in putere, elementele de metodologie ale competitiei pentru editia urmatoare.

Din pacate, argumentele din documentul pe care mi l-ati transmis sunt incoerente, neatent scrise si mai exagerate decat orice lipsa de realism pe care le-ati reprosa-o voi echipelor de pe podium.

In privinta elementelor de nerealism din toate prezentarile concurentilor de la com pol, sunt de acord cu mai multi membri ai Juriului, ca ele exista si ca sunt ingrijoratoare pentru noi, ca si competitie care vrea sa promoveze cei mai buni tineri profesionisti. Ele trebuie doar indentificate corect, in asa fel incat acest lucru sa reprezinte o experienta din care sa invete toata lumea.

2. Sa aflati sau sa incercati sa intuiti de ce v-ati clasat mai jos decat echipele de pe podium.

Din pacate, asa cum scrie si in regulament, eu nu va pot ajuta in mod oficial cu nimic. Cu atat mai mult cu cat nu am decat niste formulare de jurizare, unde sunt niste note si apoi niste nominalizari pentru locurile I, II si III.

Nu am cum sa va spun ce a fost in mintea membrilor Juriului care v-a notat (tocmai de aceea, vi se cere sa acceptati neconditionat deciziile Juriului, odata ce va inscrieti in competitie). Olimpiadele Comunicarii nu sunt un examen academic. Sunt o competitie cu un anumit tip de juriu si un regulament specific.

In schimb, ca om de comunicare pot sa va dau un feed-back personal, asa cum pot si altii.

Iar acest feed-back suna asa:

- multa munca si rezultate impresionante (interviuri cu vedete)
- campanie gandita dpdv strategic cuminte, pe niste retete. Intr-adevar, o campanie care seamana cu cele pe care le vedem in alegerile reale, poate chiar mai bunicica. Insa care nu iese prin nimic in evidenta din punct de vedere strategic (publicul este caracterizat in termeni pe care nu-i pot intelege, nu exista rationamente care sa ma convinga ca va fi o campanie eficienta). Daca vreti, mie dpdv strategic mi-a placut campania pt Titus Corlatean si regret ca nu i-am vazut pe podium.
- la creativitate, nu sare cu nimic in evidenta, ceea ce se si vede si din punctaj

Insa partea cea mai dificila, unde se vede lipsa de atentie, e urmatoarea:

Nu ati respectat brief-ul!!!!

Vi se cerea sa faceti o campanie care:

"sa creasca notorietatea activitatilor intreprinse de europarlamentarul Corina Cretu pentru rezolvarea problemelor sociale ale categoriilor vulnerabile din Romania"

Ori voi nu aveti absolut nimic, nici in prezentare, nici pe audio care sa arate cum o sa faceti asta. In prezentare se vede doar ca faceti o campanie electorala pentru Corina Cretu.

Daca voi ati explicat cum o sa atingeti obiectivul cerut in brief in materialul pe care l-ati dat Juriului, asta este o greseala. Juriul da note in primul rand din prezentarea pe care o faceti, respectiv in timpul ei. In rest, ei nu sunt obligati sa citeasca o cu totul alta campanie in materialele de suport.

Repet, asta este doar parerea mea de om de comunicare, care insa nu a facut niciodata comunicare politica.

Nu am cum sa stiu ce a fost in mintea Juriului.

Cam asta a fost ceea ce am putut sa va spun. Si din punct de vedere formal si informal.

Inca o data, cred ca inca aveti la indemana solutii pentru a face din participarea la Olimpiade ceea ce trebuie ea sa fie - o experienta de dezvoltare personala extrem de relevanta.

Cu prietenie,

Dragos Dehelean"

Comentarii

Iri a spus…
inca de cand l-am citit prima data acum cateva luni, regulamentul OC mi s-a parut abuziv.

Ceea ce fac ei e sa profite de faptul ca sunt partea mai puternica din contract si te pun sa semnezi ceva ce nu poti refuza sau negocia, desi nu-ti convine... in speta regulamentul asta. Ceea ce se cheama ABUZ DE DREPT si care se pedepseste.

Daca vreti sa va afirmati, dat-i in judecata si cereti anularea concursului si daune pentru timpul pierdut si dezamagirea suferita. :))
Victoria Baltag a spus…
Da, Irina, ai dreptate, asta am vrtu sa facem, am fost pe la avocati si ni s-a spus ca in joc sunt nume mari care nu o s superte sa li se pateze imaginea si...au foarte multi bani si o sa impinga in stanga si in dreapta si o sa ne faca praf...chiar daca noi avem dreptate...ca vezi tu..suntem totusi in Romania, tara coruptilor, spagarilor si mintilor bolnave
Anonim a spus…
Esti fraiera daca abandonezi acum. TU poti, crede-ma....te lasi pagubasa acum , cand mai era putin si castigati?

X de la The liars
Victoria Baltag a spus…
Hm..nu ma las... doar ca m-am gandit mai bine: eu sunt un om mic, eu sunt nimeni, ei sunt cineva..au putere..ce pot face eu?oricum nu o sa mai particip in viata mea la vreun concurs sau competitie in Romanica asta cu oameni corupti.

Postări populare de pe acest blog

Despre femei si barbati(2)

Oameni inteligenti

Despre mine