Despre mine




Am vrut sa renunt la acest magazin de vise.....ca visele duc spre irealitati; si cand iti dai seama ca plutesti in irealitate...doare. Am vrut sa renunt la magazin de vise si sa creez un magazin de realitati. Dar visele sunt mai frumoase decat realitatea...Bine te-am gasit draga magazin de vise! Ca unde visezi, creezi. Si unde creezi, ceva nou se intampla....si daca e nou, atrage curiozitatea. Si daca atrage curiozitatea, inseamna ca e un lucru bun. Si lucrurile bune se rasplatesc. Recompensa e atat de mare: multa fericire, satisfactie, pofta de viata si de mai bine.

Despre mine nu stiu sa spun prea multe. De fiecare data cand trebuie sa fac o prezentare ma balbai de mama focului..ca adica ce sa le spun celorlalti? Ca am terminat facultatea? Pai se vor auzi voci care o sa ma intrebe de ce ma laud. Ca imi place singurateatea? Nu o sa ma creada nimeni. Ca cel mai bun prieten al meu sunt eu? Multi vor spune: hahaha. Ca de fapt sunt o fata simpla ce-si doreste liniste si fericire....nu e nimeni castigat sa stie asta. Asa ca ...nu o sa vorbesc depre mine prea mult. As vorbi dar nu prea stiu cum, pe bune. Si nu vreau iarasi sa ma balbai si sa zic :" Nu stiu ce Dumnezeu se intampla".

Am descoperit ca multa lume te intreaba cate ceva despre un anumit lucru, insa de fapt nu si-ar fi dorit sa auda acel lucru. Daca-l zici, risti sa aduni repulsie. Da, repulsie. Ca X te intreaba ce facultate ai terminat si tu daca ii spui ca ai terminat trei si pe care dintre ele sa i-o zici, o sa i se ridice parul din cap....Si tu, suflet de copil, o sa suferi. Asa ca...fie ca esti intrebat ..mai bine taci...ca tacerea e de aur, cum bine zice proverbul.

Si eu am vise. De fapt, traiesc visand aproape tot timpul. Si in visele mele ma intreb, ma revolt, ma indoiesc de ce vad....ca indoiala a nascut stiinta. Si visele mele nu sunt perfecte, ca apar din cand in cand actori pe care nu-i doresc sau situatii neprevazute....si-mi strica mie povestea. Dar ce bine ca e doar un vis....si ca il pot relua. In visele mele o pot lua de la capat de cate ori vreau eu. Si pot. Fiindca stiu ce vreau. Tot timpul..desi uneori mai ezit...asa , de ochii lumii:)

Cred ca orgoliul e arma prostilor. Ca ei, daca nu pot face fata anumitor situatii, prefera sa dea vina pe orgoliu, ca adica orgoliul nu le-a permis sa faca una sau alta. Cred ca invidia e scutul oamenilor slabi. Ca omul puternic spune " bravo lui, frumos..o sa fac si eu, daca nu mai mult, poate macar la fel". Dar nu, invidiosul, fiindca el nu poate sa faca nimic...iti gaseste nod in papura, chiar daca nu are vreo legatura directa cu tine. Comenteaza, inventeaza, adauga,...ce sa faca el altceva...ca doar nu are nimic de facut.

Am intalnit oameni puternici. Oameni care nu aveau nevoie sa-si arate puterea ca sa fie credibili. Oameni care reuseau sa te convinga prin doua cuvinte sau cu un zambet.
Am cunoscut oameni suferinzi, complexati. Acestia...dominati de altii mai mari sau de altii in alte vremuri, simteau nevoia sa domine pe cei ce aveu mai putina putere decat ei. Directorii tipa la subalterni, profesorii la elevi, agentii de paza si secretarele se simt mai importanti decat Presedintele, si cate si mai cate. Sunt convinsa ca v-ati intalnit cu oameni din acestia. Cand ii vedeti, zambiti-le, sufera saracii. Aveti mila de ei, tolerati-i, poate vor trece si de etapa aceasta.

Am avut de-a face cu multe persoane severe, dure si carora le mergea vestea de "rai".
Cunoscandu-le, nu mica mi-a fost mirarea sa aflu ca de exemplu, "spaima liceului" e de fapt un om foarte sensibil si emotiv. Asa sunt toti. Ce mai sensibili sunt si cei mai duri.

Comentarii

Anonim a spus…
Mare adevar ai spus acolo! :)
Victoria Baltag a spus…
Multumesc pentru commnetul atat de profund Ciau...mare adevar ai spus :))
Anonim a spus…
Este timp sa se rezolve si problemele astra in lume, tu, care esti sociolog, ai putea sa faci asta. Bine ca ai sesizat.
Victoria Baltag a spus…
Draga Cezar,ce sa zic..numai daca ma ajuti si tu o sa pot schimba cate ceva la acest aspect:)
Anonim a spus…
No comment...
Anonim a spus…
"Visul acela de pe banca din fata Operei. Il mai stii?"
... vise frumoase
Numai sa nu le incurci cu realitatea ca e grav.
Ce era cel mai impornat.. si eu era sa trec cu vederea...ce norocos e ala ce se regaseste in visele tale!
Chiar cu e sa fii in zodia pestilor?
iti plac florile?
iti plac schimbarile? mai mult marea decat muntele?
pe ce data esti nascuta?
Dap, adevarat tot ce ai zis..cred ca citind..s-au "intepat" multi:))
Victoria Baltag a spus…
Draga Liviu...da, mai stiu visul acela de pe banca din fata Operei,de multe ori incurc realitatea cu visul, desi tu zici ca nu e bine, in visele mele se regasesc multe persoane, chiar si tu:),da, imi plac florile( cactusii infloriti:)},imi plac schimbarile ....in bine fireste,mai mult marea decat muntele; sunt nascuta pe 11 martie. Da, multi "s-au intepat". :)
Anonim a spus…
nu esti sociolog, ci absolvent de sociologie sau daca iti place, licentiat in sociologie
Victoria Baltag a spus…
Nu sunt sociolog..adevarat....dar dintre noi doi draga Bogdan Popina, sunt cea mai indreptatita sa devin sociolog.Adevarat ca sunt licentiata in sociologie, corect, dar mai pune pe langa.. colaborari cu institutul de cercetare a Calitatii Vietii, cu Gallup, cu Metro Media Trnasilvania, stidii si cercetari...etc.,...si nu uita dragule, ca experienta te face SOCIOLOG..iar eu sunt pe drumul cel bun..oricat de mult nu vrei tu sa recunosti. Clar?
Anonim a spus…
prea multe vise pentru o zi, prea multe ganduri la fel.
fa ce stii tu sa faci mai bine ;), sa iti simti inimia
Mihaela Chelaru a spus…
Superba insemnarea! Bine ai revenit in blogosfera, locul unde visele sunt luate la bani marunti :), unde visele prind un contur si mai accentuat, discutand si facand schimb de pareri cu ceilalti. Scrii frumos, draga mea, si ai un suflet sensibil cum putini il pot avea, sa ai grija de el si cu siguranta in drumul tau vei intalni oameni asemeni tie.
Felicitari inca o data pentru insemnare si astept sa ne tii la curent cu ce stocuri de vise are magazinul tau :).
O duminica placuta iti doresc!
Victoria Baltag a spus…
Pt. Anonim:
prea multe ganduri...toate sunt in mintea mea...intr-o singura zi, da.
Si crede-ma, in fiecar clipa incerc sa-mi ascult inima....
Victoria Baltag a spus…
Mihaela Chelaru: Buna draga mea. Multumesc pentru incurajarea de a pasi in blogosfera, cum bine ai spus. :)Da, poate am un suflet sensibil...si de asta profita multa lume sa-l imroaste cu noroi..off..da' lasa ca ma fac eu mare :)). Multumesc pentru aprecieri, sper sa-ti placa ceea ce scriu si in continuare. A, mai am un blog www.calatoriamea.blogspot.com daca vrei, uite-te si zi-mi ce parere ai si despre acela.

Postări populare de pe acest blog

Despre femei si barbati(1)

Despre femei si barbati(2)

vine sfarsitul